Rörlighet och Balans – helt enkelt

Nu är vårens träningspass igång. Träningspasset med särskilt fokus på rörlighet och balans. Ett skönt pass med mycket god respons från deltagarna.

Lyssna här!

I Knivsta tränar vi Rörlighet och balans fram till påsk. I Uppsala fortsätter träningspasset ytterligare en period från 16 april – 28 maj.

Du är varmt välkommen till träningspassen, som erfaren eller ny motionär!

Dagar, tider och lokal

Träningspasset Rörlighet och balans
– Måndagar 18.30 (Knivsta, Staffansgården, Staffansvägen 20)
– Tisdagar 10.00 (Uppsala, Idrottshallen Uppsala Missionskyrka, St. Olofsgatan 40)
– Torsdagar 9.30 (Knivsta, se ovan)

Kostnad

För träningsperioden 16 april – 28 maj är kostnaden 600 kr, alternativt 150 kr / tillfälle.
Om du har varit med och tränat Rörlighet och balans under våren och vill fortsätta ytterligare en period betalar du halva priset (300 kr)

Rölighet och balans – vad är det för slags träning?

Här är ett litet smakprov:-)  (1.55 min)

Träningspasset (RB-passet) är anpassat för dig som vill komplettera din vanliga träning eller som behöver komma igång efter en längre tids inaktivitet. Passet är också anpassat för dig som är äldre och särskilt vill träna balans och rörlighet för att må bra.

I passet tränar vi rörlighet på ett aktivt och mjukt sätt för att bibehålla eller förbättra rörligheten i rygg, nacke och övriga leder. Vi tränar balans för att bibehålla eller förbättra den fysiska balansförmågan men fokuserar också på en inre ”balans”; att komma till ro.

Du arbetar bara med din kropp som redskap både stående/gående och nere på golvet. Mattor finns tillgängliga. Träningspasset inleds med skön och lustfylld uppvärmning till musik. Musiken används ibland som hjälp att utföra en rörelse, ibland som rogivande bakgrundsljud.

RB-passet är komponerat utifrån min kunskap och erfarenhet som sjukgymnast/fysioterapeut, men framför allt utifrån många års erfarenhet som ledare och instruktör i träning för människor i olika åldrar.

När träningsperioden avslutas kan du bibehålla din rörlighet på egen hand. Klicka på länken nedan. Kanske filmen kan instruera och inspirera dig:

Träna rörlighet – från tå till topp

Kontakt

monica@mjinteraction.se

Telefon: 073 02 73 163