Moves and mobility – online

Pausad, men träningspasset finns att köpa som video för hemmabruk under våren. Se Träningsvideo!

Något nytt?

Nej, det här är ingen ny intensitet. Det är Rörelse- och balanspasset som har fått nytt namn. Kanske lite mer “upp-poppat” kan tyckas, men framför allt säger det lite mer om vad det är för ett slags pass.

Moves and mobility är sköna “moves”. Det vill säga sköna rörelser med musik som lockar till att både ta i, ta ut, balansera och släppa loss. Träningspasset har ett stort fokus på mobilitet, det vill säga rörlighet. I ett lugnt tempo jobbar vi med rörlighet för ryggen och kroppens övriga leder.

Våren 2021 håller jag Moves and mobility online och följer de nationella direktiven för att undvika smittspridning av Covid -19. Vi tränar alltså tillsammans genom att koppla upp oss på samma digitala länk, men jag leder träningen från mitt kök och du kanske tränar i ditt vardagsrum. Du anmäler dig genom e-post. Då kommer du få en länk som du kan logga in på i god tid före passet. Hör av dig om du är osäker på hur den digitala tekniken fungerar så får du en personlig guidning.

Moves and mobility våren 2021

Under våren hålls träningspassen:

Tisdagar 18.30

Torsdagar 9.30

Från vecka 3 till vecka 16. Uppehåll vecka 9 och vecka 13

Anmälan och kostnad

Du kan anmäla dig för hela träningsperioden eller för enstaka tillfällen. Viktigt att du anmäler dig i god tid, helst dagen innan passet.

Kostnad hela perioden (12 veckor), 1 ggr/vecka: 1100 kr

Kostnad hela perioden (12 veckor), 2 ggr/vecka: 1600 kr

Kostnad per tillfälle: 120 kr

Anmäl deltagande till Monica Jonsson:

e-post: monica@mjinteraction.se

Betalning genom swisch 073 02 73 163, eller via BG 5266-0172

Moves and mobility – vad är det för slags träning?

Här är några smakprov:-)

Träningspasset är anpassat för dig som vill komplettera din vanliga träning eller som behöver komma igång efter en längre tids inaktivitet. Passet är också anpassat för dig som är äldre och särskilt vill träna balans och rörlighet för att må bra.

I passet tränar vi rörlighet på ett aktivt och mjukt sätt för att bibehålla eller förbättra rörligheten i rygg, nacke och övriga leder. Vi tränar balans för att bibehålla eller förbättra den fysiska balansförmågan men fokuserar också på en inre ”balans”; att komma till ro.

Du arbetar bara med din kropp som redskap både stående/gående och nere på golvet. Mattor finns tillgängliga. Träningspasset inleds med skön och lustfylld uppvärmning till musik. Musiken används ibland som hjälp att utföra en rörelse, ibland som rogivande bakgrundsljud.

Moves and mobility är komponerat utifrån min kunskap och erfarenhet som sjukgymnast/fysioterapeut, men framför allt utifrån många års erfarenhet som ledare och instruktör i träning för människor i olika åldrar.

Här är några röster om Rörelse och balans:

Lyssna här

!… och här!

När träningsperioden avslutas kan du bibehålla din rörlighet på egen hand.

På min Youtube-kanal MJ InterAction  finns flera filmer som kan handleda och inspirera dig. Titta gärna på Sköna rörelser för rörlighet  och Träna rörlighet – från topp till tå

Kontakt

monica@mjinteraction.se

Telefon: 073 02 73 163