Webbkurs: Så förbättrar du din rörlighet och styrka i hela kroppen

Under våren var det över 800 personer som gick webbkursen Så förbättrar du din rörlighet i ryggen. Det var en gratiskurs, ett smakprov på den mer omfattande kursen som startar den 1 december. Bokningen öppnar den 23 november.

Nu lanseras webbkursen:

Så förbättrar du din rörlighet och styrka i hela kroppen. Lär om kroppen och enkla rörelser gör skillnad.

Efter att du gått kursen kommer du kunna:

 • Röra dig lättare utan att stelhetskänslan begränsar dig
 • Sträcka på dig … och kanske nå upp till den där hyllan som du nådde förut:-)
 • Korrigera hållningen för att inte bli trött i rygg och nacke, eller för att det helt enkelt ser bra ut
 • Utföra rörelseövningar så det känns skönt i hela kroppen
 • Fortsätta att träna din rörlighet och styrka för en god hälsa och livskvalitet

Om kursen

Kursen börjar den 1 december. Den är indelad i 6 moduler och varje modul innehåller 3 – 6 lektioner. Lektionerna består av videopresentationer med text och videofilmer med rörelseövningar och instruktioner, som du kan spara ner och träna på hemma. Modulerna kommer varannan vecka under en tremånadersperiod, men kursen varar i 6 månader, så du går kursen i den takt som passar dig.

I kursen ingår även sjukgymnastkonsultation online eller på telefon, för att fånga upp just dina behov och vägleda dig dit du vill nå. Du har även tillgång till webbsupport under hela kurstiden.

Klicka på den här länken så ser du en teaser, med korta glimtar från webbkursen >>>

Så här ser kursplanen ut:

 1. Grundläggande kunskap. Du lär dig om leder och muskler och samspelet i kroppen. Du får en bra grund för att på bästa sätt kunna tillämpa kunskapen och övningarna i de kommande modulerna.
 2. Ryggen. Du lär dig om ryggens konstruktion och funktion. Du får rörelseövningar som förbättrar rörligheten och styrkan både i den nedre- och övre delen av ryggen.
 3. Höfterna. Du lär dig om kroppens starkaste leder och hur besvär från höfterna faktiskt kan påverka hur din rygg och nacke mår. Du får rörelseövningar för att förbättra rörlighet och styrka i höfterna.
 4. Axlarna. Du lär dig om axlarnas komplexa struktur och dess betydelse för hållningen. Du får fler rörelseövningar att lägga till i ditt rörelsebibliotek. Rörelser som förbättrar rörligheten och styrkan i axlarna.
 5. Nacken. Här får du lära dig om nackens konstruktion och hur muskulaturen i nacken har ett nära samarbete med nervsystemet. Du får lära dig övningar som förbättrar rörligheten i nacken och som får spända, ömma muskler att slappna av.
 6. Hållningen. I den här sista modulen sammanfattar vi kursen och fokuserar särskilt på hållningens betydelse för hälsan. Du lär dig hur du kan korrigera kroppen i olika positioner för att få en bra och fin hållning.

Att få hjälp med sjukgymnastik via webben är en unik möjlighet i dessa Coronatider och kan vara en stor anledning att gå just den här kursen.

Kostnad:

Kursen kostar 6 400 kr. De som under våren gick webbkursen Så förbättrar du rörligheten i ryggen har 50% rabatt i den här kursrundan.

Delbetalning är möjlig.

Du som anmäler dig till den här kursrundan får en extra kursmånad. (7 månader i stället för 6)

Anmälan

Anmälan kan göras 23 – 26 november. Klicka på denna länk så kommer du till anmälningssidan >>>

Obs! Eftersom det ingår personlig rådgivning i kursen är deltagarantalet begränsat.

Kontakt

E-post: monica@mjinteraction.se

Mobil: 073 02 73 163